Ministers betalen honderden euro’s terug

De ministers Klink, Bos en Koenders en staatssecretaris De Jager hebben afgelopen zomer enkele honderden euro’s terugbetaald omdat ze ten onrechte kleine uitgaven op rekening van hun ministeries hadden gedaan. Dat meldt de Telegraaf.

Klink schafte medische boeken aan. Hij kon het bewijsje dat het om vakliteratuur ging niet terugvinden en heeft ze daarom uiteindelijk zelf betaald. Ook bleken zijn kinderen, zoals eerder al bekend werd, de ministeriele creditcard te hebben gebruikt voor het betalen van internetspelletjes. Hij betaalde 260 euro terug. Bos en De Jager stortten gezamenlijk 127 euro terug aan fooien, die eerst voor rekening van het departement waren gekomen.

Koenders betaalde alsnog bijna 50 euro voor boeken en 27,70 euro van twee hotelrekeningen.

Ook minister Van Middelkoop betaalde 974 euro terug aan zijn departement, voor uitgaven aan een parka-jas, schijfgerei en de huur van een jacquet. Klink, Bos, De Jager en Koenders hebben de terugbetalingen gisteren na een nieuw verzoek van De Telegraaf op grond van de Wet openbaarheid van bestuur naar buiten gebracht.

Lees ook:‘De Jager hanteert nazi-technieken’
Lees ook:Beatrix verdient ruim 5 miljoen euro
Lees ook:De Jager moet beschuldiging zwartspaarders rectificeren
Lees ook:Consultants aan de macht op ministerie
Lees ook:Eurlings verbiedt stoelmassage ambtenaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.