Verspreiding griepvaccins van start

De overheid is begonnen met de verspreiding van de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep onder huisartsen. De meesten beginnen naar verwachting volgende week met prikken. De huisartsen  bepalen zelf de prikdagen.
 
De risicoroepen, mensen die kampen met hart- en longproblemen, suikerziekte en zestigplussers, hebben volgens het ministerie van Volksgezondheid al een oproep gekregen om zich te laten vaccineren.

Verder kunnen zwangere vrouwen (vanaf week veertien) een prik krijgen. Dat geldt ook voor gezinsleden en verzorgers van mensen die ernstig ziek kunnen worden of sterven door griep.

Zwangeren zijn via verloskundige, gynaecoloog of huisarts al ingelicht en moeten zelf een afspraak maken voor een prik. Verzorgers moeten de prik aanvragen als zij die willen. De arts bepaalt of zij ervoor in aanmerking komen. Vaccinatie is niet verplicht.
 
Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van besmetting met het Nieuwe Influenza A (H1N1)-virus liep vorige week op tot tien. Het RIVM verzorgt een wekelijkse rapportage van de stand van zaken.

Lees ook:Balkenende over Mexicaanse griep: lekker uitzieken
Lees ook:Hallo Den Haag: ik wil geen ‘afspraakje’, ik wil een ID
Lees ook:Zwarte lijst artsen op internet
Lees ook:Klink meldt zich veel te laat op internet
Lees ook:Paspoort, naast de kroket, uit de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.