Meer geweldszaken opgelost met hulp anonieme bellers

Anonieme bellers hebben vorig jaar een belangrijke rol gespeeld bij het oplossen van misdrijven. Dankzij hun tips konden in totaal 1264 zaken worden opgelost, een stijging van 78 procent ten opzichte van 2008. Dat zegt de stichting Meld Misdaad Anoniem in haar jaarcijfers.

Op basis van de anonieme tips konden 1382 verdachten worden aangehouden, 26 procent meer dan in 2008. In totaal kwamen 14.000 meldingen binnen (2008: 13.700), waarvan 74 procent waardevol of doorslaggevend was bij het oplossen van een zaak.

De stichting noemt het opvallend dat steeds vaker wordt gebeld over geweld. Zo kwamen er veel tips binnen over de strandrellen in Hoek van Holland. Ook kwamen veel tips binnen over voetbalsupporters die zich schuldig maakten aan wangedrag en over hooligans die van plan waren herrie te schoppen.

Lees ook:Geweld tegen B & W neemt toe
Lees ook:Scheldpartijen, intimidatie, fysiek geweld en discriminatie
Lees ook:Wilders geen alternatief voor Bos of Balkenende
Lees ook:DSB Bank = (beetje) PVV Bank
Lees ook:Identiteit aanrander bekend door inzet Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.