Verdachten van geweld tegen ambtenaren eindelijk voor de rechter

Een aantal verdachten van geweld tegen ambtenaren moet zich dinsdag in Amsterdam voor de rechter verantwoorden.  Het gaat om mensen die verdacht worden van geweld en bedreigingen tegen ambulancepersoneel, politieagenten en gemeenteambtenaren.  Eindelijk komt de overheid in actie tegen geweldsdelicten tegen ambtenaren.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam houdt een aantal zittingen waarin verdachten van agressie tegen overheidspersoneel voor de rechter moeten verschijnen. Dinsdag moeten een aantal verdachten van verbale bedreiging en belediging zich verantwoorden. Op de tweede zittingsdag, op 3 juni, komen verdachten van fysiek geweld tegen overheidspersoneel voor de rechter.

Ook de verdachte van bedreiging van een ambulancebroeder na een steekpartij in Amsterdam-West, in september vorig jaar, moet zich voor de rechter verantwoorden. Naar aanleiding van dit incident legde een deel van het ambulancepersoneel enige uren het werk neer.

Met de zittingen wil justitie duidelijk maken ‘dat geweld en agressie tegen de personen die werken in het publieke domein maatschappelijk onaanvaardbaar zijn’.

Lees ook:Politie zet YouTube in: geen tolerantie bij geweld
Lees ook:Abvakabo wil recht om het werk neer te leggen bij geweld tegen ambtenaren
Lees ook:Geweld tegen B & W neemt toe
Lees ook:Agressie tegen hulpverleners: subsidie of zwaarder straffen?
Lees ook:Drie genomineerden Veilige Publieke Taak Award

3 reacties op “Verdachten van geweld tegen ambtenaren eindelijk voor de rechter

 1. frits

  Steeds meer ambtenaren krijgen de mogelijkheid zakken te vullen. De zorg wordt duur door controlerende ambtenaren, kilometerheffing kost de zuinige rijder (1:20= 20x 0,6 bij de benzineprijs) veruit het meest. (hogere)Ambtenaren,politici en managers vullen de zakken opnieuw. AOW naar 67 omdat meer ambtebnaren meer geld willen zien. Ik krijg steeds meer begrip voor mensen die de wernemers van deze verotte instanties terugpakken. Een NSBer was ook maar een mens net als de ambtenaar. Zoek een echte baan, of beter nog : Laat de overheid het zover niet komen en betaal milieu en zorg uit bezuinigingen op overbodige amtenaren en bureaucratie ||||

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Wijma

  Er zal best kaf onder het koren zitten Frits, maar dat geeft mensen nog niet het recht om voor eigen rechtertje te gaan spelen. Vaak worden er (semi)ambtenaren gepakt die in de hulpverlening werken, zoals ambulancepersoneel. Hoe wil je in vredesnaam het geweld tegen deze mensen goed praten?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bonusje

  En nou de Nürnbergprocessen voor hun zelf nog !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.