Burgemeester: lijfelijk pijn door kwestie vakantievilla

Burgemeester Gerd Leers zegt in zijn nieuwjaarstoespraak dat hij ‘letterlijk lijfelijk pijn’ heeft van de kwestie over zijn vakantievilla.

De bugemeester hoopt na de behandeling van het onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) in de gemeenteraad, komende week,  zijn werk met ‘alle enthousiasme, bevlogenheid en veerkracht – zoals u dat van mij gewend bent’ weer op te pakken.

Het volledige citaat uit de nieuwsjaarstoespraak van Leers:

‘Dames en heren, tot slot wil ik het nog het volgende zeggen over de persoonlijke kwestie die speelt. Komende week zal het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten het feitenonderzoek presenteren waarom ik gevraagd heb inzake mijn vakantievilla. U kunt zich voorstellen dat ik uitzie naar dat moment om dan eindelijk mijn verhaal publiekelijk te kunnen doen. Niet alleen de Maastrichtse samenleving heeft daar alle recht op, maar ook voor mezelf zal dat als een bevrijding voelen.

Want bijna vier maanden lang heb ik moeten zwijgen, machteloos moeten toekijken. Terwijl de media ongelimiteerd hun gang konden gaan. Ik kan u vertellen, dit voelt alsof je elke dag weer gekortwiekt en volledig vogelvrij door het schootsveld moet fladderen. De ziel protesteert machteloos tegen de aantasting van de waardigheid. Het doet letterlijk lijfelijk pijn.

Die pijn hebben mijn vrouw en ik kunnen opbrengen, omdat we ons steeds gesteund wisten door een grote groep mensen. Ik wil hen vanaf deze plaats daarvoor danken uit de grond van ons hart. Mijn vrouw en ik hebben samen heel veel gegeven voor deze stad. Acht jaar lang ons privé-leven ingeleverd. Dat hebben we uit volle overtuiging gedaan. Omdat de mensen in deze stad het waard zijn.

We hebben ook veel teruggekregen uit de samenleving; respect en enthousiasme. Deze stad gaf ons energie en plezier in ons werk, daar zijn we zeer dankbaar voor. Wij zien dan ook vol vertrouwen het rapport en de komende raadsbehandeling tegemoet. En hopen daarna met alle enthousiasme, bevlogenheid en veerkracht – zoals u dat van mij gewend bent – de draad weer op te pakken.’

Lees ook:Balkenende valt in slaap op eigen persconferentie
Lees ook:Respect voor de politiemensen van de noodhulp
Lees ook:Doemscenario: tekort aan ambtenaren
Lees ook:Duizenden condoleances voor Leijsen en Van de Rijdt
Lees ook:Wie ontslaat de NS-directie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.