DSB Bank = (beetje) PVV Bank

Nederlanders die stemmen op de PVV hebben relatief vaak een spaarrekening of lening bij de DSB Bank. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond.

Circa 14 procent van de PVV-stemmers spaart of leent bij de DSB. Bij de andere grotere partijen ligt dat rond de 5 procent. Verder heeft 48 procent van de PVV-stemmers medelijden met Dirk Scheringa; bij de VVD-stemmers is dat 31 procent. Bij de andere partijen ligt dat percentage veel lager.

Opvallend is verder dat de VVD- en PVV-kiezers Pieter Lakeman schuldiger vinden aan de problemen bij de DSB Bank dan Dirk Scheringa.

Lees ook:SP’ers en PVV’ers blowen het meest
Lees ook:Scheringa haalde eigen spaargeld weg
Lees ook:Wat is er toch met onze VVD’ers aan de hand?
Lees ook:DSB chanteert Nederlandse overheid
Lees ook:Wilders geen alternatief voor Bos of Balkenende

8 reacties op “DSB Bank = (beetje) PVV Bank

 1. roos

  Vreemd want de PVV schreeuwt ook het hards naar Bos geen geld in een bodeloze put te storten. Zo zie je maar de PVV snapt er niets van.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Evert

  Wordt weer lekker weergegeven. Je kunt het ook zo in de media plaatsen: 86% van de kiezers van de grote partijen hebben een rekening bij de DSB. Daarnaast: Als je naar de peilingen kijkt, tja, dan zul je overal veel PVV-stemmers tegenkomen. Als een wiskundige een berekening er op los laat, dan zul je hele andere cijfertjes zien. Wie doet nu werkelijk aan stemmingmakerij?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henri

  @Evert
  “86% van de kiezers van de grote partijen hebben een rekening bij de DSB”
  Jij hebt je middelbare school niet afgemaakt zeker?

    /   Beantwoorden  / 
 4. tonyhighstreet

  PVV Heeft gewoon heel veel leden, komen er elke dag meer bij..die zullen nu allemaal moeten overstappen naar bank met Oranje gevoel..In het verleden zaten er veel allochtonen bij deze bank omdat als je een rekening wilde openen dit ook in het turks/marokaans kon..nu met oranje leeuw niet meer of toch wel? Haal al je geld van een Turkse bank want dit is een soort carry trade inleg wordt uitgeleend in Turkije..mocht daar eens de bom basten dan is het over en uit..en de nederlandse banken moeten dan weer deposito garantie stelsel betalen..We kunnen natuurlijk ook een bankje beginnen in Turkey en dan laten springen denk dat je dan 30 jaar de cel in gaat als Europeaan..

    /   Beantwoorden  / 
 5. jamhed 3th

  Een land vol debielen……..

    /   Beantwoorden  / 
 6. jamhed 3th

  Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond??!!!

  De onderzoeken van Maurice de Hond zijn gebaseerd op zijn vriendenclubje, de PVV, VVD, DSB, NSB, het is allen kut met peren. Eigen ik eerst !! Trap er niet in en denk zelf na i.p.v. een Maurice de Hond op zijn blauwe ogen te vertrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Evert

  @Henri. Sorry! Moet natuurlijk zijn dat 86% van de PVV-stemmers zijn/haar rekening elders heeft. Mijn issue is dat het opvallend is dat berichtgevingen, waaronder ook percentages, soms op een frappante wijze in de media komen of worden weergegeven. Linksom of rechtsom, het valt zo langzamerhand allemaal onder stemmingmakerij en helaas prikt niet iedereen daar doorheen. Ophemelen of juist afkraken, erg objectief wordt het niet via de media het land ingeblazen. Wat mij betreft is het bericht non-info!

    /   Beantwoorden  / 
 8. henk

  Wat wil je hier nou mee zeggen? Wie is je bron? Maurice de hond weer?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.