Gemeenten en provincies: geen geld bij DSB

De gemeenten en provincies hebben geen geld uitstaan bij de DSB bank. De wet financiering decentrale overheden (fido) verbiedt overheden geld onder te brengen op een bank zonder een ‘rating’, zoals de DSB bank. Dat melden het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de lobbyclub Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG).

Na het debacle van vorig jaar met de Landbanki en het dochterbedrijf Icesave – die een AAA-rating hadden- hebben overheden het financieel risicobeheer flink aangescherpt. Het is dus niet waarschijnlijk dat ze de eisen die de Wet fido stelt niet hebben nageleefd.

Maar je weet het maar nooit. Daarom onderzoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken alsnog of provincies en gemeente daadwerkelijk geen geld bij de DSB hebben uitstaan. 
Gemeenten krijgen wel indirect te maken met een failliet van de DSB bank. DSB-rekeninghouders met een bijstandsuitkering zullen moeten overstappen naar een andere bank.  Dat geldt ook voor deelnemers aan een schuldhulpverleningstraject met een DSB-rekening.

Lees ook:Eén overheidsorganisatie heeft tegoed bij DSB
Lees ook:Beveiliging persoonsgegevens bij gemeenten deugt niet
Lees ook:Uitgever steekt overheid de loef af
Lees ook:Leger des Heils is van de overheid
Lees ook:Gemeenten zijn overheidsmonitor zat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.