Gesjoemel met salarissen uitgezonden ambtenaren

Nederlandse ambtenaren die met een salaris van het Rijk voor internationale organisaties in het buitenland werken rommelen maar wat aan met vergoedingen en declaraties. En niet alleen zijzelf, ook de ministeries die de ambtenaren uitzenden, treft blaam.

Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Zo kreeg een aantal ambtenaren ‘onrechtmatig’ een vergoeding op grond van een regeling die alleen geldt voor ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken.

Die regeling is dertig procent hoger dan de vergoeding die de Europese Unie al betaald. Dat betekent dat elke ambtenaar ongeveer 1500 euro per maand meer salarris krijgt ! Uw ambtenaar is met stomheid geslagen.

Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender
Lees ook:Nieuwe hobby: gokken op fusie ministeries
Lees ook:Bedrijven willen 1800 kenniswerkers stallen
Lees ook:Ambtenaren in de stress door scoringsdrift ministers
Lees ook:Balkenende en Verhagen behagen Duitse collega

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.