Cordon parlementaire treft burger en journalist

De Tweede Kamer legt brieven en e-mails van burgers en belangengroepen niet langer ter inzage voor de journalistiek. Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer is het doel van deze maatregel de privacy van de afzenders te beschermen.

Voor de journalisten is inzage in deze correspondentie van belang omdat schriftelijke en mondelinge vragen van Kamerleden vaak hierop zijn gebaseerd. Als die correspondentie niet beschikbaar is, wordt het voor journalisten moeilijker de debatten te volgen.

En dat kan toch nooit de bedoeling zijn van mijn politieke bazen? Of heeft een collega-ambtenaar dit verzonnen? Is de overheid er juist niet voor de burger?  Ik schaam me voor deze overheid.

Burgers en belangengroepen rest voorlopig slechts een ding: er voor te zorgen dat de media de brieven en e-mails in honderdvoud krijgen, informeer ze over uw contacten met de Tweede Kamer, laat ze weten wanneer er naar aanleiding van uw e-mail of brief vragen worden gesteld in de Tweede Kamer.

Lees ook:Standje voor rappende ambtenaar
Lees ook:Ambtenaar Landbouw schrijft het beste
Lees ook:Koninklijk huis trok De Roy van Zuydewijn na
Lees ook:Privacy burger bij overheid niet in goede handen
Lees ook:Burger loopt vast in bureaucratie: zoek het toch uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.