Steekpenningen: ambtenaar voor de rechter

De voormalig ambtenaar van de gemeente Amstelveen, Freddy K., moet morgen voor de rechter in Amsterdam verschijnen. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van het Amersfoortse bedrijf Imtech Nettenbouw.

Volgens justitie kreeg K. van Imtech in 2005 en 2006 duizenden euro’s. Met dat geld kocht hij twee auto’s, twee laptops en een digitale camera. In ruil daarvoor gaf Amstelveen het bedrijf enkele opdrachten. De 48-jarige ambtenaar was namens de gemeente verantwoordelijk voor de openbare verlichting.

Meteen na de ontdekking van de steekpenningen is de man ontslagen. Ook drie werknemers van het bedrijf, van wie er twee als projectleiders in Amstelveen werkten, moeten voor de rechter verschijnen. Zij zijn degenen die ervan worden verdacht K. te hebben omgekocht. Imtech heeft de drie medewerkers ontslagen.

Lees ook:Ambtenaar Justitie vernietigt bekeuringen tegen betaling
Lees ook:Personeel Luchtmacht gebruikt meeste drugs
Lees ook:Hosselende ambtenaar een BI-tje?
Lees ook:Verdachten van geweld tegen ambtenaren eindelijk voor de rechter
Lees ook:Ambtenaren verduisteren 8000 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.