Steunfonds voor hele politie noodzakelijk

De hartverwarmende actie van de collega’s van politieman Rob Oostrom is natuurlijk ontzettend sympathiek, maar zou overbodig moeten zijn. Wanneer agenten, die aan steeds extreme gevaren wordt blootgesteld,  bij de uitoefening van hun functie gewond of verlamd raken zoals Rob, moeten zij  en hun gezin een beroep kunnen doen op een steunfonds van de overheid.  Dat moet de overheid gewoon regelen. Basta!

De rechtspositionele regelingen voor de politie garanderen nu slechts een bepaalde mate van financiele zekerheid. De regelingen zijn onvoldoende om alle kosten en inkomstenderving van de volledig verlamde politieman te dekken.  Zo volgt Oostrom zware therapieën in een revalidatiecentrum. Verder is het is nog maar de vraag of zijn vrouw haar baan kan blijven uitoefenen.

Het steunfonds dat zijn collega’s nu hebben opgericht, probeert die situatie te verzachten. Dat is geweldig.  Hulde!

Maar het is te gek voor woorden dat de overheid dit niet beter heeft geregeld. Het moet toch mogelijk zijn een steunfonds in het leven te roepen waarop agenten, maar ook andere hulpverleners, een beroep kunnen doen als ze in een situatie zoals die van Rob, terecht komen.

Kom  regering, hoogste tijd voor actie!

Lees ook:Landelijke actie voor politieheld in rolstoel
Lees ook:Agenten lopen marathon voor invalide collega
Lees ook:De reddingsactie van Rob Oostrom
Lees ook:Agenten smachten naar nieuwe broeken
Lees ook:Vuilnisman verdient beter

3 reacties op “Steunfonds voor hele politie noodzakelijk

 1. Henk

  Het is belachelijk dat donner dat nog niet voor elkaar heeft, of laat ik zeggen de eerste en de tweede kamer die zijn verantwoordelijk voor de politie macht.Er moet dringend voor deze gevallen iets komen ,ik zit zelf in een rol stoel dus weet er alles van.Ik hoop dat hier nog meer op gereageerd gaat worden jij heb niet gevraagd om in een invalidewagen te zitten.En wat ver anderd er niet in je gezin daar kijken ze niet na. maar ik sta achterje Groetjes Henk

    /   Beantwoorden  / 
 2. Edith J Verwer

  na in de krant gelezen te hebben van de moedige actie van Rob Oostrom heb ik zelf ook een bedrag overgemaakt om het hem en zijn familie iets gemakkelijker te maken. Het is een schande dat er vanuit de overheid voor dit soort mensen niets gedaan wordt. Ik hoop van harte dat veel mensen helpen om het Rob en zijn gezin iets gemakkelijker te maken. Ook wil ik hulde geven aan het corps om hun collega te helpen en ik hoop dat de overheid eens gaat denken en handelen. Want vandaag is het Rob en zijn gezin, morgen…….? Vriendelijke groeten en enorm veel succes gewenst. Edith Verwer

    /   Beantwoorden  / 
 3. O de Bekker

  Klagen over wat je graag wil wat de regering allemaal nog moet realiseren heeft weinig zin.
  Zelf actie ondernemen wel.

  Ik heb de regering gemaild en kreeg vandaag een hartverwarmende mail terug van Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie Laetitia Griffith. Zij voelt zich door mij aangespoord en gaat binnen de parlementsgebouwen een geldinzameling houden als bijdrage aan de aanschaf van de aangepaste auto voor de gehandicapte Rob van Oostrom.

  Niet klagen, daar gaat ons land nog eens aan ten onder. Klim gewoon in de pen. Dat snijdt hout.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.