Overheid nog steeds laks met betalen

Overheden betalen technische installatiebedrijven gemiddeld pas na vijftig dagen, terwijl de gangbare betalingstermijn dertig dagen bedraagt. Dat zegt UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, die het betalingsgedrag van de overheid heeft onderzocht.

De betalingstermijn van vijftig dagen staat volgens de brancheorganisatie haaks op het voornemen van de regering om de termijn terug te brengen van 45 naar 30 dagen om daarmee de lasten voor het bedrijfsleven te verlichten.

Zaterdag meldde ook het tv-programma EenVandaag dat de overheid laks is met betalen. Minister Guusje ter Horst (BZK) zei daarop binnenkort met eigen cijfers te komen over het betaalgedrag van de overheid. Wedden dat die cijfers een stuk positiever zijn?  En wie spreekt dan de waarheid?

Lees ook:Tien dagen vaderschapsverlof voor ambtenaar met baby
Lees ook:Ruim 100 niet-integere ambtenaren ontslagen
Lees ook:Minister blijft geld pompen in failliet project
Lees ook:Binnenlandse Zaken stikt van de externe ict’ers
Lees ook:Nerds bij de overheid doen het met Nora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.