Eurlings verbiedt stoelmassage ambtenaren

Minister Eurlings van Verkeer & Waterstaat verbiedt dat zeshonderd ambtenaren in werktijd een stoelmassage kunnen krijgen.

De stoelmassage is bedoeld als preventieve maatregel tegen ziekteverzuim. De stoelmassages kosten 200.000 euro per jaar. Volgens een woordvoerder van Eurlings is het in deze tijd van economische crisis  belangrijk om ‘volledige soberheid’ te betrachten. Helemaal sober maakt hij het dan ook weer niet, want ict’ers kunnen waarschijnlijk wel weer een stoelmassage ontvangen.

Eurlings kwam in actie na een telefoontje van de Telegraaf. Wat De Telegraaf en Eurlings blijkbaar niet weten is dat stoelmassage zowel in het bedrijsleven als bij de overheid al een aantal jaren wordt ingezet ter voorkoming van rug- en schouderklachten. En het helpt.

Domme actie van De Telegraaf, nog dommere actie van Eurlings om te bezwijken voor De Telegraaf.

Lees ook:Kotszakjes voor vragen over minister in tv-quiz
Lees ook:Ik eis een kentekenplaat waar PVV op staat
Lees ook:Ambtenaren plunderen Suriname leeg
Lees ook:Laura Dekker in verkeerde tijd geboren
Lees ook:Nederland telt een miljoen ambtenaren

3 reacties op “Eurlings verbiedt stoelmassage ambtenaren

  1. Katrien de Graaf

    Ik verbaas mij over de frustratie die er gister geuit werd over de ambtenaren in Nederland. In relatie tot het artikel is dit volgens mij helemaal niet de discussie die we moeten voeren. Het gaat erom dat er 2 ton per jaar besteedt wordt aan ziekteverzuimpreventie, en dat daar iedereen momenteel over struikelt. Echter hebben we het omgerekend over 333 euro per medewerker per jaar. Diezelfde medewerker kost de belasting betaler ruim 3000 euro per jaar aan ziekteverzuim. Want het ziekteverzuim binnen de publieke sector is boven het landelijk gemiddelde. De stoelmassage is dus al gauw een investering, gezien het ziekteverzuim gemiddeld er medewerker 1,5 dag per jaar moet dalen om de kosten voor stoelmassage te kunnen verantwoorden. Onderzoeksresultaten hebben al lang aangetoond dat stoelmassage een effectieve methode is om RSI klachten tegen te gaan. Ik zou de overheid naar deze cijfers vragen en vervolgen blij zijn dat de overheid goede initiatieven neemt om ziekteverzuim te verlagen. Dit scheelt ons namelijk belastingcenten!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Massage Amsterdam

    Dit is zo’n kortzichtige actie van eurlings, en helemaal zoals politici tegenwoordig reageren: op hypes, in plaats van op argumenten. Stoel Massage in Amsterdam (www.jiskmassage.nl) is een aanzienlijk deel van onze activiteiten dus ook voor een economische crisis bestrijdt je niet met dit soort populistische maatregelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.