Wint Ank Bijleveld de Big Brother Award ?

Bits of Freedom zoekt kandidaten voor de Big Brother Awards 2010.Iedereen kan kandidaten opgeven in de categorieën personen, overheid, bedrijven en voorstellen.

Verder kunnen er kandidaten opgegeven worden voor de Winston Award, voor de persoon of instelling die zich juist in positieve zin heeft onderscheiden op het gebied van privacy.

Stuur voor 12 januari een mailtje naar [email protected] en vermeld daarbij waarom een kandidaat een award heeft verdiend.

Uit de kandidaten stelt de jury in iedere categorie drie nominaties vast. Deze worden medio januari bekend gemaakt.  De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Awardsgala, op 5 februari 2010 in debatcentrum De Balie in Amsterdam.

Ik nomineer hierbij Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken. Zij vindt dat de overheid beter haar best moet doen om haar informatiesystemen te beschermen.

Terwijl ze zelf verantwoordelijk is voor een aantal belangrijke systemen die informatie uitwisselen tussen overheid en burger. Ze ontloopt haar eigen verantwoordelijkheden en brengt hiermee de privacy van de Nederlandse burgers in gevaar.

Lees ook:Ter Horst en Klink genomineerd voor Big Brother Award
Lees ook:Stas Bijleveld geeft zichzelf standje
Lees ook:Frustratie: overheid is niet bereikbaar
Lees ook:Slechte prestatie beloond met nominatie ict-award
Lees ook:Utopie? Nomineer een geslaagd ict-project bij de overheid

Eén reactie op “Wint Ank Bijleveld de Big Brother Award ?

 1. Helga Suurbier

  Hierbij nomineer de criminelen Dennis Esajas en Rick Verreijdt de heren die schuil gaan achter Mariëndijk Intermediair BV en Regres Info BV. Banken, verzekeringsmaatschappijen en heel advocatend Nederland maakte gebruik van de diensten van Mariëndijk Intermediair BV. De advocatenkantoren Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (de landsadvocaat), Nauta Dutilh, De Brauw Blackstone Westbroek, Houthoff Buruma e.a. wonnen in 2003 een Big Brother Award wegens het opdracht geven tot het achterhalen van allerlei privacygevoelige informatie en het ‘helen’ daarvan. De directie en het personeel van Mariëndijk Intermediair BV vergaarden de informatie uit gesloten bronnen door met listige kunstgrepen naar allerlei denkbare instanties en bedrijven te bellen.

  Maar nadat eind 2008 Dennis Esajas, Rick Verreijdt en Mariëndijk Intermediair BV door het Gerechtshof te ’s-Gravenhage zijn vrijgesproken (http://www.michelkraay.nl/images/pdf_strafdossier/arrest.pdf), gaan zij onverdroten door met het leveren en verkopen van banksaldi op bestelling. Luister naar hetgeen de heer M. van Leusden van Allianz Nederland vertelt aan Michel Kraay, in de wetenschap te denken een medewerker van Regres Info BV aan de telefoon te hebben. In 2001 (http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-opdrachten.php?Section=12 klik op document nummer 9 voor een grotere versie) was de heer van Leusden al namens de Zwolsche Algemeene kind aan huis bij Mariëndijk Intermediair BV. (http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-geluidsfragmenten.php geluidsfragment 10)

  Het CBP heeft de dossiers in bezit van honderdduizenden mensen en bedrijven van wie op een illegale manier informatie is verzameld.
  “Als je informatie gaat vragen over iemands belastinggegevens, kenteken, bankrekeningen, banksaldi, justitiële veroordelingen en inkomsten dan weet je dat je informatie aan het vragen bent, die je zonder toestemming van de betrokkene niet mag krijgen. Advocaten, banken en verzekeraars horen te weten dat ze om informatie vragen die alleen onrechtmatig verkregen kan worden”. (Hier de originele opdrachten http://www.michelkraay.nl/michel-kraay-opdrachten.php?Section=2 )

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.