Rechter verbiedt zeiltocht Laura

De rechter in Utrecht verbiedt de 14-jarige solozeilster Laura Dekker om in haar uppie twee jaar lang de wereld rond zeilen. Laura werd eind augustus door de rechter onder voorlopig toezicht van jeugdzorg geplaatst. Daardoor kon ze de afgelopen twee maanden niet vertrekken.

De rechter heeft nu besloten dat ze tot 1 juni volgend jaar onder toezicht moet blijven. Het wordt nu lastig voor Laura om het record van ‘de jongste solo wereldomzeiler’ te halen. Ze zou dan voor haar 15de verjaardag moeten vertrekken.

De Raad voor de Kinderbescherming, die de zaak aanspande, vindt dat Laura leeftijdgenootjes en ouders om zich heen nodig heeft om zich normaal te kunnen ontwikkelen. Ook na uitgebreid onderzoek van Laura en haar familieomstandigheden blijft de kinderbescherming bij het verzoek. Dat bleek afgelopen maandag tijdens de besloten zitting, waar het onderzoeksrapport werd gepresenteerd.

De rechtbank heeft ook een psycholoog onderzoek laten doen. De rechter wilde ook weten of de zeilster wel in staat is haar studie te volgen op zee. De bevindingen van de psycholoog werden maandag gepresenteerd. Deze zou een aantal zorgen over Laura hebben uitgesproken, maar geen conclusies hebben getrokken.

Tijdens de zitting afgelopen maandag mochten ook Laura en haar ouders commentaar leveren. Laura’s ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die haar reisplannen steunt. Haar moeder sprak zich eerder in een interview in de Volkskrant juist tegen de reis uit.

Lees ook:Rouvoet wil toezicht op Laura handhaven
Lees ook:Hijs de zeilen Laura, weg uit dit moeras van bekrompenheid
Lees ook:Laura Dekker: rechtbank bespreekt rapport psycholoog
Lees ook:Laura Dekker weer boven water
Lees ook:Laura: mijn moeder spreekt voor haar beurt

Eén reactie op “Rechter verbiedt zeiltocht Laura

 1. Sebastiaan

  Wie denken ze wel niet dat ze zijn in nederland,

  als dat meisje wil gaan varen moet toch zelf weten

  nog even en mag niet eens meer weten in wat voor kleur auto je rijdt

  echt een *** land ik kan er niet bij met me hoofd ze zijn alleen maar bezig met zichzelf om hoger op op te komen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.