Laura: mijn moeder spreekt voor haar beurt

Laura Dekker, die van plan is in haar eentje een wereldreis met haar zeilboot Guppy te gaan maken, vindt dat haar moeder voor haar beurt spreekt door zich in de Volkskrant van vandaag,  zeer openhartig trouwens, uit te spreken over het voornemen van haar dochter.

Dat stelt de woordvoerder van de 13-jarige Laura in een reactie op het artikel in de Volkskrant. Babs Müller, de moeder van Laura, zegt in het interview dat ze niet wil dat Laura de wereldreis gaat maken. Het is de eerste keer dat Müller zich in het openbaar uitlaat over het initiatief van haar dochter, dat de afgelopen weken uitgroeide tot een nationale discussie.

Volgens de woordvoerder moet deze discussie niet in de media worden uitgevochten. De moeder kan haar verhaal kwijt aan de Kinderbescherming, die op verzoek van de kinderrechter onderzoekt of Laura de wereldreis aankan.

Lees ook:Hijs de zeilen Laura, weg uit dit moeras van bekrompenheid
Lees ook:Rechter verbiedt zeiltocht Laura
Lees ook:Plasterk zit 13-jarige solozeilster dwars
Lees ook:Laura Dekker weer boven water
Lees ook:Laura Dekker: rechtbank bespreekt rapport psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.