Plasterk zit 13-jarige solozeilster dwars

Het ministerie van Onderwijs vindt de schoolbanken een betere leerplek voor de 13-jarige Laura Dekker dan de oceanen die ze op haar solo-wereldreis van twee jaar gaat doorkruisen.

Laura begint 1 september aan haar wereldreis, mijn collega-blogger Irene Koster berichtte er al eerder over, en is daarmee de jongste solozeiler ter wereld.

De minister geeft haar echter geen ontheffing van de leerlicht.

Het ministerie van Onderwijs wil geen uitzondering maken, ook afstandsonderwijs is afgewezen. De leerplichtambtenaar kan echter pas in actie komen zodra Linda niet op school verschijnt.

Dus hijs de zeilen Laura, weg uit dit moeras van middelmatige kamergeleerden.

Het ministerie van Onderwijs maakt zich hiermee volkomen belachelijk. Aan de ene kant predikt ze excellente prestaties, aan de andere kant maakt ze het de jongste solozeiler ter wereld onmogelijk haar wereldreis te maken. Excellente ambtenarij ten top!

Lees ook:Hijs de zeilen Laura, weg uit dit moeras van bekrompenheid
Lees ook:Laura: ik ga gewoon op wereldreis !
Lees ook:Laura: mijn moeder spreekt voor haar beurt
Lees ook:Laura Dekker: rechtbank bespreekt rapport psycholoog
Lees ook:Laura Dekker overgeleverd aan commercie

9 reacties op “Plasterk zit 13-jarige solozeilster dwars

 1. Nancy

  Tuurrrlijk, meid.
  Waarom een opleiding volgen, allemaal flauwekul.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Niels

   Hoe willen ze haar tegenhouden… Je stapt op je schip en je bent weg toch? Vader gaat wel een weekje zitten en als ze moeilijk blijven doen ga je gewoon in België wonen ofzo.

   Volkomen nuchtere ouders uit de ouderlijke macht zetten omdat de leerplicht niet zou worden nagekomen (overigens wel iedere dag les via de computer..) is volkomen onzin… Dit zal de rechter ongetwijfeld ook oordelen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bert zeilt op de Borkum Riff

  LAURA, Doen !!!!! suc6 en behouden vaart. Ik schaam mij kapot dat dit soort initiatieven om zeep worden geholpen door bv RVK die bv niets hebben gedaan om het maasmeisje en het meisje van Nulde te voorkomen. Opdoeken die ambtenaren kliek.

    /   Beantwoorden  / 
 3. scanni

  Heel mijn leven staat in het leven van auto’s , mag ik dan met mijn 13 auto rijden omdat ik het zo goed kan en mensen zeggen dat ik er inderdaad goed in ben ?

  Deze griet moet gewoon naar school, leerplicht weet je wel, toen mijn nichtje een dag te laat was van haar vakantie wegens pech onderweg riskeerde ze een boete van €500

  Het is gewoon weer een opgeschote 13 jarige puber met te rijke ouders die vinden dat ze iets meer moeten kunnen doen dan Jan Modaal.

  Oh ja moet ze ook niet lang Somalie ?? wordt gezellig dan met een kind van 13.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sjors

   Hoi Scanni,

   Jij mag inderdaad als je dertien bent autorijden. Als je zo goed bent als je zelf zegt, zelfs sneller dan 120km per uur, in Nederland en ook nog eens legaal.
   Als echt heel je leven in het teken van auto’s staat is dat ook voor jou gemakkelijk uit te zoekken. Veel succes met het verwezelijken van je dromen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. vinnie

  Op straat lopen is tegenwoordig al niet veilig meer. Waarom zou een oceaan dat wel zijn? 2 jaar in je ééntje op een schip zitten zijn zelfs voor de professionele zeilers een hele uitdaging waar sommige er van het ook niet eens van redden. Ik zou maar eerst zorgen je verstand te gebruiken voor je de oceaan oversteekt. Dan begin je maar op je 20ste.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Martijn

  Hey Laura,

  Enorm veel succes! Supergaaf dat je dit kunt gaan doen (jammer dat een paar van die bekrompen kneusjes denken recht te hebben om jouw levensloop te bepalen)

  Wat onderwijs betreft: dat stelt in NL toch niet veel meer voor. Paar boekjes mee (toch tijd zat)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Uitblinker

  Helemaal mee eens! Typisch geval van ‘kop boven maaiveld’. Nederland is een prachtig land en hiermee hebben we een unieke kans dit te weer te bewijzen. Laten de instanties zich nu eens met echte probleemgevallen bemoeien en hun bekrompenheid niet verdoezelen achter dit prachtige initiatief. Kom op mensen, durf toch eens wat!

    /   Beantwoorden  / 
 7. monjana

  ik vind het echt te zot voor woorden als je zo vel ervaring heb lieve meid ik zou zeggen ga je gang meid en hijs de zeilen maar hoor ik persoonlijk vind de kloote instantsies moetten zich over buiten houden ja ik ben het met die mevr eens of meneer die zegt durf toch eens wat kom op he kom op

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.