Kijk uit voor radicaliserende zaailingen

Onze vaderlandse coördinator terrorismebestrijding, Erik Akerboom, heeft minister Ernst Hirsch Ballin ingefluisterd dat het debat over de Islam in de aanloop naar de verkiezingen best eens voor politiek geweld kan zorgen.

Dat is nogal een conclusie!

Hirsch Ballin, ook niet gek, stuurt meteen een brief aan de Tweede Kamer.  Een citaat – het is ambtenarentaal, probeer je er doorheen te worstelen – :

‘Het islamdebat in Nederland blijft gepolariseerd en zou in de komende maanden in aanloop naar nationale verkiezingen in ieder geval in de perceptie van jihadisten kunnen worden uitvergroot. Tegen de geschetste achtergrond van mogelijk grote veranderingen in de politieke machtsverhoudingen in Nederland en de toenemende polarisatie waarmee dit gepaard kan gaan, bestaat er een zeker risico dat Nederland in de komende maanden geconfronteerd zal worden met politiek gemotiveerd geweld. Wat betreft de risico’s op dit vlak moet meer dan in andere situaties ook rekening gehouden worden met radicaliserende eenlingen van uiteenlopende signatuur.’

Die laatste woorden intrigeren me: radicaliserende eenlingen van uiteenlopende signatuur. Wat bedoelt onze vaderlandse terrorismebestrijder? Op welke eenlingen richt hij zijn vizier? Of zijn we op zoek naar zaailingen? Of zijn we allemaal verdacht, individualisten als we zijn.

Ik zou maar uitkijken; voordat je er erg in hebt, wordt je bestempeld als een radicale zaailing met een gewelddadige signatuur en vergooi je je  recht om te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

Lees ook:Paspoort kwijt na zwaar misdrijf
Lees ook:Pieter van Geel weg, Balkenende blijvertje
Lees ook:Polygamie nieuwe trend: Hirsch Ballin heeft geen fantasie
Lees ook:Nederland topper in tappersland
Lees ook:Balkenende belooft GTST in verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.