Ministers schrappen in rapporten Van Vollenhoven

Zeker drie ministers hebben volgens mr. Pieter van Vollenhoven in zijn onderzoeksrapporten zitten te schrappen. Dat zei de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag in een interview voor de NOS. Welke rapporten het betrof, is vooralsnog niet bekend.

Van Vollenhoven plaatst vraagtekens bij het veelvuldig door de overheid verleende predicaat onafhankelijk.  Het woord onafhankelijk wordt volgens hem misbruikt.

Alleen onafhankelijke commissies op wettelijke grondslag, zoals parlementaire enquêtecommissies, zouden wat hem betreft de kwalificatie onafhankelijk mogen krijgen. Daarom twijfelt Van Vollenhoven aan de onafhankelijkheid van onderzoeken naar de ondergang van de DSB Bank en de steun van het kabinet aan de oorlog in Irak.

Dat nu juist vandaag Gerdi Verbeet de parlementaire journalistiek, tijdens de Lunshoflezing, er van beschuldigt alleen maar uit te zijn op publiceren en scoren.  Enige zelfreflectie is politici en bestuurders volkomen vreemd.  Dat levert Geert Wilders opnieuw meer stemmen op.

Lees ook:Balkenende moet aftreden
Lees ook:Rapport Irak-oorlog live bij de NOS
Lees ook:Klagende Balkenende krijgt standje
Lees ook:Kamerleden wachten op debat met Balkenende over Irak
Lees ook:Balkenende wist dat Irak geen chemische wapens had

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.