Burgemeesters zijn als zwerfvuil

Nederland is in crisis. Burgemeesters hebben er daar-door heel wat taken en verantwoordelijkheden bij gekregen. Volgens het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) is het daarom de hoogste tijd dat minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken iets aan hun nederige wedde doet.

Ze doen dat baantje natuurlijk voor een groot deel uit liefde voor de samenleving. Maar een vergoeding van 7000 à 8000 euro per maand, daar kunnen ze het niet meer voor doen. Ook willen de burgervaders en burgermoeders wachtgeld: ze moeten zo vaak vroegtijdig aftreden.

Dan zitten ze ineens zonder salaris, worden uit hun burgemeestersvilla gezet, staan op straat, raken aan de drank, slapen onder de brug. Burgemeesters zijn het menselijke zwerfvuil van de samenleving. Red de burgemeester! Want zwerfvuil achtervolgt je langer dan je denkt.

Lees ook:Commissaris doet aangifte wegens lekken
Lees ook:Treedt Balkenende dan toch af?
Lees ook:Nijpels weg bij pensioenfonds ABP als dief in de nacht
Lees ook:Kandidatenlijsten verkiezingen op 27 april indienen
Lees ook:Lobbyist gaat over lijken

Eén reactie op “Burgemeesters zijn als zwerfvuil

  1. Josje

    Zo is het , zo gedroegen ze zich toch al !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.