RDW discrimineert Duitse automobilisten met spits actie

Duitse automobilisten die de Waalbrug bij Nijmegen over moeten zijn door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) uitgesloten van de actie Slim Prijzen.

Met die actie beloont RDW forensen wanneer ze de komende maanden in de spits de A325 mijden. Door werkzaamheden wordt de doorstroming op de Waalbrug de komende tijd sterk belemmerd.

Automobilisten die meedoen aan de actie Slim Prijzen krijgen een beloning van vier euro per dag als zij buiten de spits over de Waalbrug rijden of op een andere manier naar Nijmegen reizen. Wie dus vijf dagen per week over de brug moet en nu een andere route kiest, ontvangt 20 auto per week.
De actie geldt dus niet voor Duitse automobilisten. Zij, vaak ook Nederlanders die in Duitsland wonen en met een Duits kenteken rijden, worden niet beloond. Want Duitse kentekens, daar heeft de RDW nog nooit van gehoord.

Lees ook:Stickeractie voor militaire collega’s in Afghanistan
Lees ook:Blijf met je poten van onze hulpverleners af !
Lees ook:Oud-generaal maakt politie te schande
Lees ook:Nijmegen publiceert vandalismemeter
Lees ook:Reddingsplan nodig voor de trein

2 reacties op “RDW discrimineert Duitse automobilisten met spits actie

 1. Ron

  Volslagen terecht dat de ambtenaren van het RDW daar geen tijd (en gemeenschapsgeld) aan besteden! Prima! Wanneer je het verkeer over die brug wilt beperken moet je het niet van Duitse forensen hebben (hoeveel zijn dat er? drie?). Prima vorm van discriminatie, hetgeen overigens overal gebeurt waar een streep wordt getrokken.

  (Ik heb gehoord dat er iemand met een Zuid-Afrikaans kenteken ook over die brug rijdt. Heeft de RDW ook nog noooooit van gehoord… Zeg d’r wat van!)

    /   Beantwoorden  / 
  1. An Oniem

   ‘t Wordt tijd dat de Belgen dan ook taxen gaan heffen voor NL auto’s op Belgische wegen… als de redenering van Ron doorgetrokken wordt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.