Politiek assistenten beschuldigd van lekken uit de ministerraad

Jeroen Sprenger, directeur communicatie op het ministerie van Balkenende, zoekt het lek van de notulen van de ministerraad in kringen van de politiek assistenten. Dat meldt hij in een column op communicatieplein, een website over overheidscommunicatie.

‘In mijn waarneming is het lekken in een nog veel hogere versnelling gekomen sinds de politiek assistenten zich nadrukkelijk aan het front met de media hebben gemeld. Voor zover een voorlichter of woordvoerder zich nog aan enigerlei beroepscode houdt, voor hen is niets heilig. Het zijn franc-tireurs, verblind door de loyaliteit aan hun opdrachtgever. Ik zie het lekken van ministerraadnotulen duidelijk in dit kader.

Henk Brons is nu een jaartje DG RVD. Met de minister-president mag hij de beslotenheid van de ministerraad borgen. Ik denk dat hij er verstandig aan doet in zijn beschouwingen nadrukkelijk ook het verschijnsel politiek assistent te betrekken. Sinds hun aantreden beweegt het vertrouwen in het kabinet zch op een dieptepunt. Misschien wil Guido hem helpen om daarin enige beroepscode en professionaliteit aan te brengen…’

Een zin haal ik er even uit:  ‘Ik zie het lekken van ministerraadnotulen duidelijk in dit kader.’

Wie de woorden van Sprenger goed leest, voelt aan z’n water dat hij meer weet. Kom op Sprenger, we willen namen & rugnummers !

Lees ook:Top van BV Nederland declareert ruim half miljoen
Lees ook:Balkenende: het was niet mijn beste wedstrijd
Lees ook:Verkiezingen: ambtenaren laten kabinet nu al vallen
Lees ook:Lek in ministerraad moet boven
Lees ook:Balkenende heeft Paul (in de) Tang

0 reacties op “Politiek assistenten beschuldigd van lekken uit de ministerraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.