Eigenzinnige politieagent terug in het parlement

Oud-politieangent Rendert Algra (CDA) is weer terug in de Tweede Kamer. Hij volgt Wim van der Camp op (naar Europees Parlement). Algra was eerder CDA-kamerlid van 2002 tot 2006.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 zet het CDA van Balkenende de Friese doordouwer op een onverkiesbare plaats. Reden? Als enige van de CDA-fractie stemde Algra in 2003 voor een motie die een regeling moest treffen voor uitgeprocedeerde asielzoekers die lange tijd in Nederland verbleven. En in 2005 stemde hij als enige van de  fractie voor de motie-Kant over een registratiesysteem voor orgaandonoren, wat eerder nog een speerpunt van het CDA was.

Dat leverde nogal wat pruillipjes op bij zijn CDA-collega’s en een onverkiesbare 54ste plek voor Algra bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006. Onder het motto Kies ‘n Fries probeerde hij met voorkeursstemmen alsnog in de Tweede Kamer te komen. Hij kreeg echter niet genoeg voorkeursstemmen.

Maar nu is hij eindelijk terug. Ambtenaar Blog is een grote fan van je. We blijven je volgen.

Lees ook:Vlag halfstok in verband met vliegramp Libië
Lees ook:Richard Krajicek de politiek in
Lees ook:Nederland verdient een betere premier
Lees ook:Pistolen Paultje Markuszower stapt uit de PVV
Lees ook:Balkenende is het doemscenario

Eén reactie op “Eigenzinnige politieagent terug in het parlement

  1. Fred Wijma

    Mensen die durven in te gaan tegen de “heersende moraal” van een politieke partij moet je in ere houden. Die houden je scherp en bepalen je des te beter bij wat je aan het doen bent.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.