350.000 vragen aan Postbus 51

We hebben vorig jaar 350.000 vragen gesteld aan Postbus 51, het informatieloket van het rijk dat binnenkort gaat verdwijnen. Postbus 51 gaat eind dit jaar op in het nieuwe loket van de rijksoverheid in afwachting van Antwoord voor Burgers.

De postbus is een onderdeel van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), dat weer onder het ministerie van Algemene Zaken (Balkenende) valt. Postbus 51 bestaat voor een groot deel uit zogeheten vraag-antwoord-combinaties. Dat betekent dat bij elk type vraag – via telefoon, e-mail of brief – bij Postbus 51 hetzelfde antwoord wordt opgelepeld.

Met overheid.nl is Postbus 51 een van de belangrijkste loketten voor burgers om informatie van het rijk te krijgen.

Overheid.nl biedt toegang tot bijna alle informatie van de overheid op internet. De website werd vorig jaar bijna drie miljoen keer bezocht. Ook overheid.nl wordt, na een reorganisatie, onderdeel van Antwoord voor Burgers.

Lees ook:Overheid gooit met Postbus 51 unieke merknaam overboord
Lees ook:Postbus 51 of Antwoord voor Burgers: heibel !
Lees ook:Geen 1 aprilgrap: website Postbus 51 gesloten
Lees ook:Nederlander geeft overheid een mager zesje
Lees ook:Persoonsdata Nederlanders in commerciële Duitse handen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.