Overheid moet ICT-fabriek sluiten

Het is de hoogste tijd om de ICT-fabriek van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), ICTU genaamd, te sluiten. 

De organisatie levert geen bijdrage aan de elektronische dienstverlening van de overheid en verspilt miljoenen aan belastinggeld.

ICTU is een zuivere ICT-organisatie, terwijl het bij digitale dienstverlening juist niet  om ICT draait.

Daarnaast heeft ICTU geen kennis in huis over de belangrijkste elementen van digitale dienstverlening: usability, interactie- en communicatiemogelijkheden, transacties.

De pretenties zijn er, de ICT’ers maken het helaas niet waar.

Wat heb je aan een technisch geavanceerde website, als de burger er zijn weg niet kan vinden?

Resultaat is onder andere een monitor voor overheidswebsites waarmee je tien jaar geleden nog wel voor de dag kon komen, maar die nu volstrekt verouderd is.

Verder overheerst in veel producten en diensten van ICTU, zoals de overheidsmonitor, de politieke en bestuurlijke willekeur van de opdrachtgever, het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zo kunnen gemeenten die de beoordelingscriteria van de overheidsmonitor een beetje analyseren, in korte tijd honderden plaatsen op de ranglijst stijgen.

En dat heeft natuurlijk helemaal niets te maken met elektronische dienstverlening. Jarenlang hebben gemeenten zich door BZK laten bedotten; die tijd is gelukkig voorbij.

BZK kan de honderd miljoen euro’s die het jaarlijks in ICTU steekt beter op een andere manier investeren.

Help de gemeenten daadwerkelijk de elektronische dienstverlening te verbeteren, laat niet iedere keer nieuwe speeltjes verzinnen door wereldvreemde beleids-medewerkers.

Maak nu eens een product of dienst helemaal af en biedt de gemeenten praktische steun bij het realiseren van hun ambities. Zij zitten bovenop de burger, zij weten waar de behoeften liggen, zij weten waar de dienstverlening verbeterd kan worden.

Lees ook:Ministerie spamt met misplaatste campagne
Lees ook:Overheid faalt, burger de dupe
Lees ook:Mobiel gemeentehuis mag geen paspoort afgeven
Lees ook:Domeinnamen overheid topje van de ijsberg
Lees ook:Gemeenten zijn overheidsmonitor zat

Eén reactie op “Overheid moet ICT-fabriek sluiten

  1. ORT - Online Response Team

    Buitenlandse spionage in NL verloopt voor een gedeelte via buitenlandse software bedrijven welke in NL gehuisvest zijn. Deze vorm van spionage problematiek is nog niet in kaart gebracht door de AIVD. Buitenlandse inlichtingen officieren gaan vaak undercover in NL als diplomaat, ICT’er en werknemer van een of ander bedrijf dat in NL staat in geschreven.

    ORT – Online Response Team. Voor informatie bel 06-31504055.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.