Hack de Overheid stimuleert mashups rond open overheidsdata

Geeks, ontwikkelaars, ambtenaren en professionals in de publieke sector de gelegenheid geven ideeën uit te werken en prototypes of websites te bouwen die overheidsdiensten verbeteren. Dat is het doel van de initiatiefnemers van HackdeOverheid.

De overheid steekt al jaren tientallen miljoenen in ICT-voorzieningen die maar niet van de grond komen en blijven hangen in goede bedoelingen en onkunde. Onkunde zowel bij de overheid zelf als bij de betrokken ICT-bedrijven. HackdeOverheid wil laten zien hoe het beter kan en daarnaast de politieke transparantie en het aanbod van overheidsdiensten verbeteren. HackdeOverheid houdt 13 juni in het Volkskrantgebouw in Amsterdam een eerste bijeenkomst.

Lees ook:Ministerie EZ jaagt bedrijven op kosten
Lees ook:ICT-lobby twee-punt-nul naar Nieuwspoort
Lees ook:Overheidsproject GovUnited mislukt
Lees ook:PVV is een dictatuur
Lees ook:Postbus 51 wordt Antwoord voor Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.