Balkenende vergeet de burger

Het kabinet Balkenende bezuinigt vet op ambtenaren. Eén van de gevolgen, zegt Balkenende, is dat er één overheidssite komt in plaats van de afzonderlijke websites van de verschillende (13) ministeries. Verdwaalt de burger al op de website van een ministerie, binnenkort moet de burger zijn weg vinden op één website voor de hele rijksoverheid.

Kan de burger zich nu al geen weg banen door het oerwoud van wetten, regels, beurzen, subsidies op de websites van de verschillende ministeries, met de komst van www.rijksoverheid.nl (eind dit jaar online), stuurt Balkenende de burgers helemaal het bos van de bureaucratie in.

Er is ook wel kritiek op het besluit om één overheidssite te maken voor alle ministeries, maar dat is een discussie tussen professionals en een discussie over een gepasseerd station. Daar heeft de burger geen boodschap aan. Eerder waakte http://www.burger.overheid.nl over de belangen van burgers, maar deze onafhankelijke site is door Balkenende de nek omgedraaid. Daarvoor in de plaats is er Burgerlink, dat bestaat uit ambtenaren van Balkenende. Wat moet ik nog meer zeggen, als ambtenaar?

Lees ook:Rijk bespaart 15 miljoen euro op websites
Lees ook:Websites ministeries in crisistijd uit de lucht ?
Lees ook:Vertraagde site rijksoverheid eindelijk een feit
Lees ook:Postbus 51 wordt Antwoord voor Burgers
Lees ook:Ministerie spamt met misplaatste campagne

Eén reactie op “Balkenende vergeet de burger

  1. Tika

    De hele overheid vergeet de mensen. Zij hebben alleen oog voor het bedrijfsleven. Natuurlijk kan dat onder normale omstandigheden geen kwaad.
    Naar mijn mening leven die mensen in een wereld die de onze niet is. Ik denk wel eens komen zij wel op straat; of waar wonen ze eigenlijk.
    Als de gewone man ze niet kiest, zitten ze niet in de regering. Het gepeupel is mondig en dat hebben ze niet in de gaten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.