School geen schuld aan loverboy-affaire

De Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle van loverboy-slachtoffer Maria Mosterd heeft volgens de rechtbank niet onjuist gehandeld en is niet aansprakelijk voor de schade. 

De scholiere, die de school bezocht van 2001 tot eind 2004, eiste 50.000 euro smartengeld en een schadevergoeding voor studievertraging.

Ze stelde vanaf de eerste klas te hebben gespijbeld en door een loverboy uit de klas te zijn gehaald. Regelmatig ging zij, zonder dat haar moeder het wist, niet naar school. In plaats daarvan werd zij misbruikt onder leiding van de loverboy.

De school heeft volgens het meisje niet voor een goed veiligheids- en absentiebeleid gezorgd en heeft haar moeder niet ingelicht over haar verzuim.
Daardoor kon zij, zo stelt zij, slachtoffer worden van de loverboy. In 2006 gaf de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs de moeder gelijk, toen zij een klacht had ingediend tegen de school over het onveilige schoolklimaat.

Volgens de school is het in de eerste plaats de plicht van de moeder om te zorgen dat haar dochter naar school gaat. De school stelt door de jaren heen de scholiere zo veel mogelijk te hebben begeleid.

De rechter geeft de school gelijk. De school heeft de bijzondere zorgplicht volgens de rechter niet geschonden. Daarnaast ligt de zorg voor een minderjarig kind primair bij de ouders.

Maria Mosterd schreef de boeken ‘Echte mannen eten geen kaas’ en ‘Bindi’ over haar ervaringen.

Lees ook:Laura: mijn moeder spreekt voor haar beurt
Lees ook:Scholen maken onbevoegde leraren openbaar
Lees ook:Ontslagen biologiejuf scoort als sekslerares
Lees ook:‘Prinses Amalia had nooit vrij mogen krijgen’
Lees ook:Rechter verbiedt zeiltocht Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.