Onderzoek brute overval op twitter en hyves

De politie Limburg Noord zet Twitter en Hyves in om de daders van een gewelddadige woningoverval op te sporen. In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt vanavond een reconstructie van de overval uitgezonden.

De rechercheurs betrekken het publiek via Twitter en Hyves bij het verloop van het onderzoek. De drie rechercheurs zullen vanavond onder andere tips opnemen van getuigen die bellen naar aanleiding van de uitzending en deze informatie verwerken en onderzoeken.

De gewapende woningoverval vond plaats op woensdagochtend 18 november vorig jaar. De bewoner, die rond 07.00 uur vertrekt naar zijn werk, wordt achter zijn huis overvallen door vijf gemaskerde mannen.

Na een kort gevecht moet hij weer zijn huis in. Daar wordt hij samen met zijn vrouw vastgebonden. Hierbij zijn de verdachten erg gewelddadig en maken gebruik van vuurwapens.

De uitzending van Opsporing Verzocht is vanavond om 21.20 uur op Nederland 2.  Het is de eerste keer dat de politie Limburg Noord social media als Twitter en Hyves op deze manier inzet.

Lees ook:Huisverbod doorbreekt geweldsspiraal
Lees ook:Politie zwijgt over gestolen documenten
Lees ook:Brabberen (= twitteren) met politici
Lees ook:Overvallers gooien zwangere vrouw uit raam
Lees ook:Rel over Twitter-specialist voor ministers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.