Neelie Kroes wint Vrouwen in de Media Award

Europees Commissaris Neelie Kroes wint de Vrouwen in de Media Award 2009. De award gaat naar de vrouw die in de media het sterkst haar expertise heeft weten te profileren.

Met een kwart van alle stemmen komt Neelie Kroes als winnares uit de bus. Ruim 1100 personen brachten een stem uit, waarvan de helft werkzaam is in de media.

Het uitbrengen van de stemmen maakte deel uit van het onderzoek Vrouwen in de Media.

Femke Halsema kreeg 13 procent van de stemmen en werd gevolgd door Agnes Jongerius (8 procent), Annemarie van Gaal (6 procent) en Agnes Kant (5 procent). Erica Terpstra, koningin Beatrix, prinses Maxima, Ayaan Hirsi Ali en Annemarie Jorritsma vullen de top tien aan.

De ondervraagden konden uit een lijst van tachtig namen kiezen en daarnaast ook zelf namen aandragen.

In het onderzoek werd ook gevraagd welke vrouw het meest sympathiek overkomt in de media. Van de ondervraagden vindt 19 procent het niet belangrijk of een vrouw sympathiek in de media overkomt.

Volgens 10 procent komt prinses Maxima het meest sympathiek over. Daarnaast worden ook Erica Terpstra (9 procent), Femke Halsema (6 procent), Angela Groothuizen (5 procent) en Carice van Houten (4 procent) genoemd.

De award is in het leven geroepen door de site Vrouwen in de media.

Van de vrouwen vindt 83 procent dat het tijd wordt dat er meer vrouwen in de media aan het woord worden gelaten. Gemiddeld komen mannen vijf keer meer dan vrouwen aan het woord. 36 procent van de ondervraagden wil meer vrouwen aan het woord zien over het bedrijfsleven.

Ook actualiteiten (30 procent), wetenschap (29 procent), financiën (25 procent en carrière (25 procent) worden als belangrijke gebieden genoemd waar meer vrouwen aan het woord mogen komen. Ruim 53 procent van alle ondervraagden geeft aan op alle gebieden meer vrouwen aan het woord te willen zien.

Op de vraag op welk gebied er minder vrouwen aan het woord mogen komen antwoordt 61 procent dat er geen gebieden zijn waarop ze minder vrouwen aan het woord willen.

Opvallend is dat ruim 29 procent van de vrouwen minder vrouwen aan het woord willen over het onderwerp gezin in combinatie met werk. 18 procent van de mannen is het hiermee eens. Ook gezondheid wordt door 12 procent van de vrouwen genoemd. Bij de mannen geeft slecht 7 procent aan minder vrouwen op dit gebied aan het woord te willen.

Lees ook:Nederland houdt van Maxima, minder van de Oranjes
Lees ook:Mannen met lef weg bij de overheid
Lees ook:EU-president moet een vrouw worden
Lees ook:Onze vrouwen op patrouille in Uruzgan
Lees ook:Gereformeerde mannenbroeders moeten aan de vrouw

0 reacties op “Neelie Kroes wint Vrouwen in de Media Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.