Klink meldt zich veel te laat op internet

Het ministerie van Volksgezondheid gaat zich toch op internet mengen in discussies over ziektebestrijding. Minister Ab Klink gaat ervan uit dat op weblogs en in fora indianenverhalen over vaccinaties zullen blijven verschijnen, ook over andere ziekten dan de Mexicaanse griep.

Zijn bedoeling is om idiote verhalen te ontzenuwen, zoals over de gevaren die vaccinatie tegen de Mexicaanse griep met zich kunnen meebrengen.

De minister vroeg zich af hoe mensen het in hun hoofd halen dat de overheid bijvoorbeeld met de inentingen nanodeeltjes in het menselijk lichaam zou willen brengen om hen te kunnen controleren.

Klink vergeleek de verspreiders van indianenverhalen met middeleeuwse kwakzalvers. ‘Dat zullen we met moderne media moeten bestrijden.’

Gisteren verklaarde VWS nog zich juist niet te willen mengen in discussies op het internet.

Nu heeft de minister op zijn ministerie hele batterijen met communicatiemensen zitten, is er een sociale werkplaats voor ambtenaren die 24/7 niets anders doen dan stukjes schrijven over internet en toch komt er niemand op het idee om social media in te zetten voor de voorlichting over vaccinatie?

Wakker worden daar in Den Haag !

Lees ook:Balkenende over Mexicaanse griep: lekker uitzieken
Lees ook:Verspreiding griepvaccins van start
Lees ook:Help! De ambtenaar ontdekt dat internet openbaar is
Lees ook:Nederland is voorbereid op Mexicaanse griep
Lees ook:Zwarte lijst artsen op internet

Eén reactie op “Klink meldt zich veel te laat op internet

  1. Anoniem

    Het vaccinatieprogramma vaccineert eerst grootouders en eventueel ouders die tot de risicogroep behoren. De kinderen (6mnd-4jr)lopen twee weken extra risico terwijl hun grootouders en eventueel hun ouders al wel zijn gevaccineerd. Dit vindt ik onethisch.

    Ik ben mij bewust van het protocol. Dat is gebaseerd op het advies van de medische raad en logistieke uitvoerbaarheid. Echter hier is geen rekening gehouden met het ethische dilemma waar ouders en grootouders voor staan.

    De correcte ethische handelswijze was het vaccinatie programma voor kinderen, zwangere vrouwen en medisch personeel voorrang te verlenen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.