Willem-Alexander ontbeert konings-competenties

Wanneer je alle ingewijde, betrouwbare en welingelichte bronnen rond het koningshuis moet geloven, heeft prins Willem-Alexander bijna een hersenspoeling moeten ondergaan voordat hij besloot zijn vakantiewoning in Mozambique van de hand te toen.

Politici, ministers, koningin Beatrix, zijn broertjes, neven en nichten, ze hebben maanden op prins Willem-Alexander moeten inpraten.

Ze hebben hem door elkaar geschud, gebeld, brieven geschreven, skype, sms, geen communicatiemiddel is onbenut gelaten.

‘Willem wordt eens wakker,  welcome in the real world big brother, je moet stoppen met je vastgoedproject in Machangulo.’

‘Alex, zoonlief, wordt volwassen, je schaadt mij en de rest van de familie met jouw koppigheid om dat idiote project in Afrika door te zetten. Wees een vorst, Alex, stop met die villa. Zoek een ander vakantieplekje. En zoek het dichterbij, zoek het hier in Europa.’

Het hielp allemaal niets.

Prins Willem-Alexander wist van geen wijken. Hij zou en moest zijn zin krijgen.

Totdat hij onlangs tijdens het staatsbezoek aan Mexico de piramides van Teotihuacán bezocht.

Daar, op de ontmoetingsplaats der goden, werd hij toegesproken door  Quetzalcoatl. Deze Azteekse slangegod van de wind, wijsheid en het leven, wist uiteindelijk onze prins te overtuigen te stoppen met het problematische project in Mozambique. De prins had er slapeloze nachten van.

Een ding maakt deze prins-geschiedenis duidelijk:  Willem-Alexander ontbeert nog de noodzakelijke competenties om zijn koningschap goed uit te kunnen voeren.

 Beatrix, blijf alsjeblieft !

Lees ook:Wie stopt prins Willem Alexander ?
Lees ook:Weer spoeddebat over vakantievilla prins
Lees ook:Mozambique houdt van onze prins
Lees ook:Willem-Alexander verkoopt villa in Mozambique
Lees ook:Prins: slapeloze nachten door vakantievilla Mozambique

6 reacties op “Willem-Alexander ontbeert konings-competenties

 1. Marianne

  Als kind wilde ik “prinsesje” worden, blij dat het niet is door gegaan!!!
  Kan nu tenminste doen, wat ik graag wil doen!!!
  En dat zou voor Willem A. en Maxima ook moeten gelden!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees

  WA is totaal ongeschikt om het koningsschap op zich te nemen.Hij zadelt zijn moeder op met een groot probleem.Mocht hij wel koning worden dan kunnen we onze lol op.Helaas het zij zo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. van avereest

  wat een gedoe om zo’n villa. Mozambique is het enige land waar de VN-missie ooit slaagde. Het rustigste en mooiste land van afrika. Corruptie is hier nog erger, alleen we willen het niet zien. Het kosttte ons reeds miljarden en er volgt meer.
  Nu wordt alles (het project) gekocht door lieden die zich helemaal niets aantrekken van de lokale bevolking. Is dan nu uw doel wel bereikt???? Nederland u bent niet goed bezig. Werkte 7 maanden in Mozambique en maakte kennis met een geweldig vriendelijke bevolking

    /   Beantwoorden  / 
 4. Marina

  Een deel van de politiek en de smullende pers hebben het wéér voor elkaar hoor! Wat gaan we eens doen om hun aanzien te schaden?
  Gelukkig dat WA wel stand heeft gehouden met zijn liefde voor Maxima. Ik stond ook niet te juichen over dat vakantiehuis i.v.m. hun veiligheid. Ook ik had graag gezien dat alle kosten voor het paar zelf waren incl. vluchten heen en terug en extra kosten beveiliging maar ik had ze van harte een huisje gegund op een hun dierbaar continent waar niet constant van die persmuskieten en nieuwsgierige Nederlanders rond lopen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. HanzChristian

  Hare majesteit heeft nauwelijks een keus: net zo lang aanblijven als haar Engelse evenknie met een evenzeer dwaze zoon.
  Toegegeven: met de huidige media is het moeilijk om een vorstelijk aureool te handhaven, maar er zijn vast wel prinsen te vinden in die familie die geschikter zijn dan Willem Alexander.

    /   Beantwoorden  / 
 6. zsazs

  Alexander verveelt zich dood. Waarom geen afstand nemen? Ga een baan zoeken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.