Wilders zaait haat in hulporganisatie Humanitas

Wilders is er opnieuw in geslaagd haat te zaaien in de Nederlandse samenleving. Dit keer heeft de rechtsextremist de problemen van René Eekhuis, raadslid voor zijn PVV in Almere, in het districtsbestuur Noordwest van Humanitas, opgeblazen tot een politieke kwestie.

Wat is het geval:
Vijf  districtsbestuursleden hebben aangegeven niet langer te willen samenwerken met Eekhuis. Zij vinden dat de waarden die Humanitas aanhangt niet te verenigen zijn met de standpunten die door de PVV zijn ingenomen in het kader van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat onder andere over het verbod op het dragen van hoofddoekjes dat de PVV wil invoeren.

In plaats van Eekhuis de kwestie binnen Humanitas te laten uitvechten, zoekt Wilders onmiddellijk de publiciteit. Niet zo vreemd, want hij heeft zich de afgelopen weken overschreeuwt en scoort met de week slechter in de peilingen.

Ik heb de missie van Humanitas er even bijgepakt:  Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg.

Ik kan met de beste wil van de wereld niet zeggen dat dit strookt met de haaizaaiende en discriminerende visie van Wilders’ PVV.

Er wacht directeur Lodewijk de Waal van de vereniging Humanitas dan ook een mooie taak: pak die man bij kop en kont, gooi hem buiten en ga verder met jullie geweldige werk!

Ik bied me trouwens als vrijwilliger aan om jullie website eens onder handen te nemen. Die is in alle opzichten niet meer zo van deze tijd en kan wel een opknapbeurt gebruiken.

(Nee, dit heeft niets te maken met rijksoverheid.nl -:)

Lees ook:Duizenden condoleances voor Leijsen en Van de Rijdt
Lees ook:Gereformeerden dulden geen naakte ambtenaren in dierenpark
Lees ook:Hoogste alarmfase in Den Haag over stagnatie e-overheid
Lees ook:Nederlandse Maud de Boer even de baas van Raad van Europa
Lees ook:Wilders oorzaak grote verdeeldheid bij vakbondsleden

Eén reactie op “Wilders zaait haat in hulporganisatie Humanitas

  1. Mindfulness

    De humanistische uitgangspunten van de mensen om mens te zijn is in deze tijd de enige manier om aandacht te krijgen voor wat werkelijk nodig is. De werelds ongelukkige mensen zaaien ongeluk, dus we nodige mensen uit liefdevol te zijn.

    Mario,

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.