Kamervragen over trieste einde Zangeres zonder Naam

De kamerleden Alexander Pechtold (D66) en Ine Aasted Madsen (CDA) willen van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie weten of hij het boek ‘Sterven zonder naam, schokkende onthullingen over het trieste einde van de Zangeres zonder Naam’ gelezen heeft.

De Zangeres zonder Naam, Mary Servaes, stierf op de gesloten afdeling van een geriatrisch verpleeghuis, waar ze volgens de schrijvers van het boek, entertainmentjournalist Ben Holthuis en Frank Wouters, tegen haar wil zat. Ze verloor volgens de schrijvers de regie over haar leven.

Testamenten en spaarbankboekjes zouden zijn verdwenen. De schrijvers zeggen dat het boek een boodschap is aan ouderen, over wat ze kan overkomen wanneer ze de zeggenschap over hun eigen leven kwijtraken doordat ze de verkeerde mensen vertrouwen.

De vragenstellers willen weten of en hoe zoiets mogelijk is en of er aanvullende maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat kwetsbare mensen in een zelfde positie als de Zangeres zonder Naam terechtkomen

Lees ook:Rijkswaterstaat moet met de billen bloot
Lees ook:De bank, de overheid en de recessie
Lees ook:Rijkswaterstaat censureert boek over reorganisatie
Lees ook:Wie financiert Wilders ?
Lees ook:Power Lady Nina Brink wil niet op de cover

2 reacties op “Kamervragen over trieste einde Zangeres zonder Naam

  1. Ger Lesterhuis

    ‘Na het lezen van het boek ‘Sterven zonder Naam was ik zelfs een beetje ontdaan

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Als je wat eigen geld hebt en je wordt in een verpleeghuis opgenomen dan weet de staat je wel zeer vakkundig en wettelijk van je geld af te helpen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.