Onzin over gedwongen opname in psychiatrisch ziekenhuis

Veel gemeenten geven op hun website onjuiste en onvolledige informatie over gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat meldt de PVP-krant voor vertrouwenspersonen in de zorg.

Voor gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis gelden strenge regels, die zijn vastgelegd in de Wet bijzondere opneming psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ).

Uit een inventarisatie van de PVP-krant blijkt dat de informatie op veel gemeentelijk websites onvolledig is en niet juist. Zo zijn gemeenten onduidelijk over de bevoegdheden van de burgemeester, gebruiken ze gedwongen behandeling en dwangmatige behandeling door elkaar, zijn ze onduidelijk over de spelregels en ontbreekt soms het  gevaarscriterium.

Kortom: wie in aanraking komt met gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis, moet niet afgaan op de informatie op gemeentelijke websites. Want die informatie is  onbetrouwbaar.

Een gemeente die het volgens de PVP-krant wel goed voor elkaar heeft is Zutphen: ‘Hier heeft de afdeling voorlichting zijn werk gedaan en gewoon eens gekeken naar wat er in de Wet Bopz staat’.

Lees ook:Zoekmachine zwakke punt van website gemeente
Lees ook:Gemeenten cashen 533 miljoen euro aan parkeergeld
Lees ook:Overheid verdient lekker aan openbare [ GRATIS ] overheidsinformatie
Lees ook:Ambtenaren sluiten klagende man op
Lees ook:Gemeenten zijn overheidsmonitor zat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.