Buitensporige salarissen ict-specialisten bij de politie

Een aantal ict-managers en -specialisten bij de ict-organisatie van de politie, de vtsPN, hebben een salaris dat ruim boven de Balkenendenorm van 181.000 euro ligt.

Het gaat om zes interim-managers en 375 ingehuurde specialisten die gemiddeld ruim 201.00 duizend euro declareren.

Dit meldt NOVA vandaag op basis van vertrouwelijke stukken. Uit de documenten die NOVA in bezit heeft, blijkt dat interim-manager Hans Kamphuis maximaal 376.000 euro krijgt.

Kamphuis is afgelopen zomer voor een jaar aangesteld als algemeen directeur bij de Voorziening Tot Samenwerking Politie Nederland. De vtsPN regelt onder meer de computersystemen voor de politie.

Een half jaar gleden werd de vtsPN benoemd tot Top ICT Werkgever van Nederland. Nu wordt duidelijk waarom: vet geld verdienen daar!

Dat kan echter niet verhullen dat de vtsPN met grote problemen kampt.

Lees ook:Computercrash bij de politie
Lees ook:Politie huurt duizend externe ict’ers in
Lees ook:Belastingambtenaar steelt 85.000 euro
Lees ook:Nieuwe opsporingslijst criminelen online
Lees ook:Declaraties van provinciebestuurders openbaar

Eén reactie op “Buitensporige salarissen ict-specialisten bij de politie

  1. ORT - Online Response Team

    De pas door de politie (VTSPN) aangeschafte software/ applicaties van het Amerikaanse Red Hat voor de NL politie is tot stand gekomen in samenwerking met Red Hat en de Amerikaanse inlichtingen dienst de NSA. het is dan ook volkomen onduidelijk hoe de VTSPN deze applicaties heeft kunnen aanschaffen en hiermee de politie communicatie intern en extern in een grote gevaren zone heeft gebracht. waarschijnlijk zal ook deze zaak weer de doofpot in verdwijnen, metr alle gevolgen van dien voor de privacy voor de NL politie ambtenaar en burgers. De VTSPN heeft hiermee het paard van Troje Nederland binnen gehaald.

    Buitenlandse spionage in NL verloopt voor een gedeelte via buitenlandse software bedrijven welke in NL gehuisvest zijn. Deze vorm van spionage problematiek is nog niet in kaart gebracht door de AIVD. Buitenlandse inlichtingen officieren gaan vaak undercover in NL als diplomaat, ICT’er en werknemer van een of ander bedrijf dat in NL staat in geschreven.

    ORT – Online Response Team. Voor informatie bel 06-31504055.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.