Vlaamse extremist aapt Wilders na

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter heeft vandaag in het Vlaamse parlement uitgehaald naar een vrouw met hoofddoek die op de publiekstribune de vergadering van het parlement volgde.

Dewinter eiste dat de moslima uit respect voor het parlement haar hoofddoek zou afdoen of de publiekstribune zou verlaten.

De oproep van Dewinter veroorzaakte de nodige rumoer. Ook de vrouw in kwestie leek geschrokken door de uithaal van Dewinter, maar ze weigerde haar hoofddoek af te zetten of de zitting te verlaten.

Parlementsvoorzitter Jan Peumans snoerde Dewinter uiteindelijk de mond. ‘Het stoort me niet dat die vrouw met hoofddoek daar zit. Bovendien richt u zich tot een vrouw die zich niet kan verdedigen’, aldus Peumans. De parlementsvoorzitter kreeg uitgebreid applaus voor zijn tussenkomst.

Lees ook:EU-president moet een vrouw worden
Lees ook:Reislustige parlementsvoorzitter naar huis gestuurd
Lees ook:Rechter verbiedt zeiltocht Laura
Lees ook:Vrouw wil te paard naar balkonscène koninklijk huis
Lees ook:Klagende Balkenende krijgt standje

3 reacties op “Vlaamse extremist aapt Wilders na

 1. Marc W

  Tja moet je nu eens luisteren, zo gek is het nu ook weer niet. De reactie van de Winter is wellicht wat overdreven, maar dat geldt ook voor het applaus van de politiek correcten na de beslissing van de voorzitter. Je kunt je inderdaad afvragen of het tonen van politiek geladen kleding wenselijk is op de publieke tribune van het parlement. De dames die zo ‘correct’ klapten toen ze niet verwijderd moest worden, zouden vermoedelijk zonder enig probleem wél een hoofddoek om doen op een vergelijkbare publieke tribune van een parlement in een islamitisch land. Dus met name het ‘hij is een racist, hij is een racist’ applaudisseren na de uitspraak van de voorzitter vond ik walgelijk!

    /   Beantwoorden  / 
 2. regine minnoy

  FILIP DE WINTER HAD ZEER GROOT GELIJK ?OFTEWEL DEED ZE DIE DOEK AF OF VERLIET ZE HET HALFROND. DIT WAS ZEER ZEKER OM TE PROVOCEREN.ZE ZAT ER BIJ TE GLUNDEREN OMDAT ZE HET RECHT HAD OM TE PROVOCEREN?
  KAN NIET. EN DE VOORZITTER HAD MOETEN INGRIJPEN?DAAROM ZIE JE DAT HIJ MET TWEE MATEN EN GEWICHTEN WERKT/DAAROM EISEN WIJ DAT HIJ AFTREED EN DAT DIE MOSLIMA HAAR EXUSSES AANBIED? ANDERS IS ZE NIET WAARDIG DAT ZE ER ZIT

  REGINE

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paul

  Luister en lees nu eens héél goed!
  Onze Filip De Winter van ons Vlaams Belang heeft overgroot gelijk!

  Links is de grootste vijand van onze parlementaire democratie! Kijk naar islamlanmden als Turkije waar de kopdoek of kopvod als je dat beter begrijpt absoluut verboden is!
  Leer en luister beter naar rechts! Want anders kun je je beter voorbereiden op ondergang, armoede en volledige oncderdrukking van onze door de eeuwen heen bevochten democratische vrijheden! Paul.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.