Stop de subsidie-bureaucratie in NL

Om oudere werknemers aan het werk te houden heeft de overheid de afgelopen jaren een groot subsidiecircuit opgezet. Zowel werkgevers als werknemers kunnen uit de subsidieruif eten.

Per oudere werknemer kan de subsidie, volgens secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken (EZ) Chris Buijink, oplopen tot 10.000 euro per jaar.

Volgens Buijink is er met dit ouderenbeleid voor de arbeidsmarkt jaarlijks twee miljard euro gemoeid. Buijink pleit in het economenvakblad ESB voor het terugdringen van subsidies en daarvoor in de plaats gericht beleid te voeren.

I agree with him, completely.

But…

Ik stel voor dat hij hierbij ook zijn eigen ministerie betrekt. Economische Zaken onderhoudt een subsidie-bureaucratie van 2000 ambtenaren, samengebald in SenterNovem.

Wat al die ambtenaren doen? Ze maken bedrijven wegwijs in subsidies en helpen ze bij het aanvragen. Er gaan miljarden om in dit subsidiecircus. Ministers zetten het regelmatig in om hun imago te versterken en hun machteloosheid te verbergen.

Gewoon mee stoppen, heer Buijnk. Geef de bedrijven in plaats daarvan lastenverlichting en kom met werkelijk economisch beleid. Daar heeft het bedrijfsleven wat aan!

Lees ook:Ambtenaren in de stress door scoringsdrift ministers
Lees ook:Ministerie EZ jaagt bedrijven op kosten
Lees ook:Agressie tegen hulpverleners: subsidie of zwaarder straffen?
Lees ook:Een miljoen om slimme dingen mee te doen ==:-)
Lees ook:Ministerie Economische Zaken biggest spender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.