Help! De ambtenaar ontdekt dat internet openbaar is

Collega Linda van Duivenbode – ze werkt op het ministerie van Economische Zaken – is drie dagen gasthoofdredacteur van Idealize, een webspeeltje van de Ilse Media Groep. Het is namelijk Innovatie 2.0-week bij Idealize.

Wie wil scoren, moet 2.0 achter zijn naam zetten, dan schieten de bezoekersaantallen omhoog. Misschien ook iets voor de Ilse Media Group: nu2.0, startpagina2.0 – deze stoffige oudjes uit het stenen tijdperk van internet kunnen wel een 2.0 beurt gebruiken.

Terug naar Linda. Volgens haar zijn ‘veel collega’s nog onbekend met Twitter, iGoogle, RSS en dat soort tools’. (…) ‘Met de opkomst van sociale media stellen we ons de vraag hoe ambtenaren zich online moeten gedragen en hoe we interessante social media bij kunnen houden zonder uren kwijt te zijn. We discussiëren hier met elkaar over op Ambtenaar 2.0, waarbij we soms ook even moeten bedenken dat dat óók een openbare site is!’

Hallooo Linda, wakker worden! Internet is openbaar, al jaren. En de ambtenaar heeft toch niets te verbergen? En de minister toch ook niet? En jullie zijn er toch ter meerdere eer, glorie en welzijn van de Nederlanders en Nederland? Wat is het probleem?

Lees ook:Klink meldt zich veel te laat op internet
Lees ook:Hef de Onderwijsadviesraad op !
Lees ook:Opruiming: Overheid wil data slijten bij gebrek aan eigen kennis en kunde
Lees ook:Koningin: internet versterkt vervreemding mensen
Lees ook:Graaiende politici uit de gratie (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.