Ziekenhuizen draaien overuren door gladheid

De Eerste Hulpafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen draaien overuren door de gladheid.  Van 16 december tot 15 januari hebben zich 17.000 mensen gemeld bij de eerste hulp van een ziekenhuis omdat zij door gladheid ten val waren gekomen.

Dat is een gemiddelde van 500 mensen per dag. Op dagen dat het extreem glad is door bevriezing of sneeuwval loopt dit op tot wel duizend slachtoffers per dag.

Volgens Consument en Veiligheid zijn de meeste slachtoffers op straat uitgegleden (67%). Vooral op de stoep, voetpaden en op binnenwegen. 13% ging onderuit in de tuin of rond de eigen woning. De helft van alle slachtoffers is 55 jaar of ouder. Een botbreuk is het meest voorkomende letsel (69%).

Bij 16 procent was het letsel zo ernstig dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. De totale directe medische kosten van deze winterse glijpartijen bedragen nu al 38 miljoen euro.

Lees ook:Burgemeester Aboutaleb onderuit bij ringsteken
Lees ook:Burgemeester woont anti-kraak
Lees ook:Anita Smit meest sexy ambtenaar
Lees ook:Moordenaar elke week confronteren met slachtoffer
Lees ook:Reclamespotje persifleert Wilders met ‘Eigen domein eerst’

2 reacties op “Ziekenhuizen draaien overuren door gladheid

  1. Frank Bikker

    ach, gewoon claimen bij de verantwoordelijken voor het strooibeleid, want daar mankeerde deze winter wel iets.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Strooizout Online EU

    Om dit probleemm op te lossen moet de gladheidsbestrijding worden verbeterd. Gemeenten, scholen, bedrijven kunnen op een simpele, voordelige manier strooizout en toebehoren online bestellen. Bijvoorbeeld bij Strooizout Online EU. Goedkoop strooizout, zoutstrooiers, sneeuwschuiver en aktiepakketten. kijk voor meer info op: http://www.strooizout-online.eu

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.